2019. január 15., kedd

10 day of you challange

Szia!

Valószínűleg még soha, de soha nem volt ennyire gyorsan újabb bejegyzés. Megint picit kicsúsztam a mai napot illetően, de holnap már nem lesz zsúfolt a napom. Az elején kicsit nehezen indult összeszedni a kilenc dolgot, de a végére annyira belejöttem, hogy még vagy kettőt simán beszúrtam volna a végére. Remélem nem lett vontatott, vagy unalmas! Ha tetszik, vidd! J

Irány a lista!


∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞
Kilenc szerelem

[1.] A kedvesem
Az egyedüli igazi szerelmem a listában, aki azt szeretné, hogy a lista mind a kilenc pontja ő legyen.  De akkor eléggé monoton lenne. Lassan három és negyed éve leszünk együtt, ami milyen soknak tűnik, de valójában csak három év. Az semmi ahhoz képest, ami még előttünk van. De ki tudja? A jövő tele van rejtélyekkel.

[2.] Növények
Leendő biológus lévén illik, ha egy picit is kedvelem a növényeket. Igaz, munka szempontjából semmi közöm nem lesz hozzájuk, viszont van néhány darab, amit szívesen nevelgetek. Elsők között a kálát kell megemlítenem, ami a kedvenc virágom. Csak szálas formában kaptam eddig, de idővel beszerzek egy cserepes változatot is. A következő általam nagyon kedvelt növény a ránclevél, ami csodaszép éke lehet a szobának. Sajnos az enyém elfonnyadt, ezért most 5-6 kis magról próbálom újra régi valójába emelni. És végezetül: nemrég kaptam barinőmtől ajándékba egy kávécserjét, ami borzalmasan cuki és borzalmasan imádom. Eredetileg egy aranyos bögrébe volt elültetve, de olyan iramban nő, hogy ma áttettem egy nagyobb cserépbe. Remélem jól érzi magát! Valamint a kívánságlistámon szerepel egy tea fa, amit minél előbb be fogok szerezni. (Írj, ha van eladó tea fád!) Ezek mellett pedig imádom a pici kaktuszokat is, meg az orchideákat. És szerintem itt tényleg bezárult a kör.

[3.] Állatok
Ki ne szeretné őket? Voltak kutyusaim, vannak cicáink, és olvadozok a bébi alpakás videókon. Ez bizony szerelem. Kutyák közül különösen tetszenek a labradorok, azok közül is a barna színű, valamint a huskyk, főleg a kis morcosak. És mostanság valami megmagyarázhatatlan vonzalmat érzek a pitbullok iránt. Láttam a menhelyen egy tricolor fiút, és elhatároztam, hogy ha lehetőségem lesz rá, és addig más nem viszi el, örökbe fogadom. És így fogunk boldogan élni: én, a kedvesem, a csoki labim, a morcos huskym és a cuki pitem. J

[4.] Hasábburgonya
Fura, de igaz! Bárhol, bármikor, bármennyit, bárkivel, de inkább egyedül. Egyszerűen még nem ettem elég sültkrumplit. Van is egy jó sztorim hozzá. Tavaly a vizsgaidőszak miatt kimaradtam egy családi kirándulásból, ezért egyedül voltam otthon 3-4 napig. Magamnak készítettem a kaját, és mestere vagyok a rizsnek is, de úgy döntöttem inkább sültburi. Négy napon keresztül köretnek, és nasinak sültkrumplit ettem. Imádtam!

[5.] Fagylalt
Nyári klasszikus, és vannak olyan elvetemültek, akiknek téli is. A fagyi mindenhez passzol. Kávéba, süti tetejére, gyümölcs krémlevesekbe és persze ropival, popcornnal és chipsszel is fogyasztható. Persze normál formában dobozból kanállal a legfinomabb. Sajnos a cikk fizetett promóciót nem tartalmaz, azért elmondom, hogy a Carte d’or kókusz ízű fagyija és a Häagen Dazs sós karamellája a legjobb. Kóstoljátok, ha találok!

[6.] Meleg italok
Kakaó, forró csoki, kávé, tea, forralt bor, puncs. És szerintem mindent felsoroltam, ami egy délutáni bekuckózáshoz kell. Egy nagy takaró, elvonulva a külvilágtól, és kezdődhet is az én idő egy jó film társaságában. Legfőképp télen ajánlott. 

[7.] Fotózás
Pár éve hozott a Jézuska karácsonyra egy tükörreflexes Canon fényképezőgépet, és azóta próbálom csiszolni a tudásom ilyen téren. Van, ami egész jól megy, de például manuális fókusszal még mindig nem vagyok kibékülve. Nem jöttem rá, hogyan kell használni élesben, de idővel ez is menni fog. Minden esetre, én és az ágyúm elválaszthatatlanok vagyunk.

[8.] Zenélés
Régebben, mikor volt kivel, sokkal többször fogtam hangszert a kezemben. Zongorával kezdtem, de hamar áttértem a gitárra, és azzal is folytattam tovább. Szeretném, hogy újra rendszeres hobbim legyen, és legalább kétnaponta gitárt ragadjak. Valamint régi vágyam egy elektromos 8 oktávos zongora, hogy visszaszerezzem régi tudásom.

[9.] Hasfájásig nevetni
Biztos volt már olyan veletek, amikor történik valami vicces, de igazából annyira nem vicces dolog a baráti társaságodban, és elkezdtetek nevetni. Aztán már azon nevetsz, ahogy a másik nevet, a másik meg azon nevet, ahogyan te nevetsz. Egyre csak fokozódik a hangulat, aztán újra eszetekbe jut az eredeti poén, és csak hangmentesen vergődsz, mert már nem tudsz hova tovább nevetni. Fáj az arcizmod, a hasad és még a könnyed is kicsordul. Ezt a pillanatot tennéd végtelenné.
A.H.

2 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, akkor ebben a párjaink hasonlóak. XD
    Én is nagyon szeretem a növényeket, és vállon veregetem magam, amiért sikeresen kiteleltetem a vénusz légycsapókat, mert még élnek! XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uram atyám! :O Képes vagy életben tartani a vénusz légycsapóját? Váó! Én vettem egyet még ősz elején, de nem bírta sokáig. Biztos azért, mert folyton legyet akartam neki adni. xDD

      Törlés