2019. január 17., csütörtök

10 day of you challange

Hey ho!

Már készen is vagyok a negyedével a kihívásnak. Három kívánság helyett, most hetet kívánhattam, szerintem egész jól használtam fel őket. Most sikerült hamarabb megírnom az egészet, és így hamarabb is közlöm veletek. Lehet picit kusza gondolatmenetben írtam a dolgokat, de most így alakult.

Kívánjatok ti is!


∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞
Hét kívánság

[1.] Több szorgalom
A baj az, hogy van szorgalmam, csak nem ahhoz, amihez igazán kellene. Valahogy mindig elterelődik a figyelmem valami sokkal izgalmasabb felé, és inkább azzal foglalkozom. De ez a dolog igazából megvár, mert nem fontos, csak érdekes. Próbálok változtatni a dolgon, mert többet kellene foglalkoznom a tanulmányaimmal, mint bármi mással, és miután megvan a papírom, már jöhet minden más.

[2.] Sikeres élet a jövőben
Nagyon sokáig nem tudtam, hogy mit kezdjek az életemmel, hogy mit akarok csinálni, ha nagy leszek. Egyik szakirány sem tetszett igazán, nem akartam sem bacikkal, sem növényekkel, sem állatokkal foglalkozni, mert a maga módján mindegyik érdekes, és vannak benne jó dolgok, viszont számomra több volt a kontra érv. Elgondolkoztam a humán irányultságú szakokon, de orvos nem akartam lenni, sem egyéb 6 éves oktatás + áfa, ahol maximum 35-40 éves korom között kezdődne el a virágzásom, és még csak a karrierrel foglalkoztam. De most úgy látszik van életcélom, és nagyon örülnék, ha minden a lehető legjobban sikerülne.

[3.] Sokáig élni
Sokáig, de nem túl sokáig. Párom és néhány haverja azt találta ki, hogy legalább 103 éves korukig fognak élni, hogy elmondhassák, három évszázadban is éltek. Én megelégszem egy boldog kilencvenessel. A lényeg az lenne, hogy lássam felnőni a gyermekeim, hogy elkényeztessem az unokáim, és hogy ringassam a pici dédiunokát a kezemben. Manapság divat lett a későn szülés is, és lehet, hogy valakinek eddig nem volt lehetősége babára, és ha már összejön, akkor miért ne, de ennek az a hátulütője, hogy kevesebb eséllyel fogod látni az unokád, és ha mégis megéred, amikor cseperedik, már nem tudsz annyit segíteni, mintha egy tízessel fiatalabb lennél. Az én nagymamám 48 évesen lett először nagymama. Valakinek akkor még csak egy 8 éves gyereke van. Ezzel semmi gond nincs, de én szeretnék fiatalos anyuka, és fiatalos nagymama is lenni, hogy minél többet tudtam kényeztetni az unokákat.

[4.] Hangszerek
Elég szomorú, de az elektromos, gép zene egyre jobban nyomja ki a valódi zenét a perifériára, és egyre kevesebben hallgatnak olyan zenét, amiben valódi hangszerek vannak. Én egy elég muzikális családban nőttem fel, ezért már gyerekkoromban is hangszerek vettek körül. Általános iskolába egy zeneművészeti suliba jártam, így a szüleim mihamarabb elkezdték a zenei oktatásom. Zongorával kezdtem tanárral, aztán magamtól tanultam meg gitározni, és mivel öcsém dobol, így egy kis ütős tudásban is részesültem. Csengettyűztem is, ami lehet gáznak hangzik, de a karácsonyi koncerten nekünk volt a legnagyobb sikerülni; akkora tapsot még a betlehemes színjáték sem kapott. És mivel tudok kottát olvasni, és képes vagyok tartani az ütemet, a Virágkarneválon is felléptünk dobos kíséretként. Hatalmas élmény együtt zenélni, és igazából megint részt vennék ilyesmiben. Ezen felül meg szeretnék tanulni fúvós hangszeren játszani, és még egy vonós is a tervben van. Nem akarok egy virtuóz lenni, de ha a Süss fel nap megy, már boldog vagyok.

[5.] Idegennyelv
Borzasztóan fontos. Ha nyelveket tanulsz, nem csak beszélni tanulsz meg, hanem az adott nyelv kultúrájából is magadhoz veszel egy keveset. Általános iskolában, és gimnáziumban is emelt óraszámban tanultam az angolt, ami akkor lehet tehernek tűnt, viszont a későbbiekben sokszor hasznomra vált. Gimnáziumban második nyelvként a németet tanultam, amit akkor sajnos nem sikerült jól elsajátítanom, viszont szeretnék órákat venni, hogy egy közép, társalgási szinten tudjak beszélni. Sokak szerint a német borzasztó nyelv, mintha köveket turmixba tennének, viszont én nagyon megszerettem, és zavar, hogy nem tanultam meg normálisan kommunikálni. Párom franciát tanul az angol mellett, ezért néhány alap kifejezésen túl nem vágyom a francia tudásra. Viszont ami még érdekel, az a spanyol. Annyira szenvedélyes és forró, és hmm… Még ha nem is lesz egyenlő szinten az angol, és a leendő német tudásommal, valamit beszélnem kell spanyolul, mert imádom.

[6.] Utazás
Nagyon imádok világot látni. Kaját, italok, tájak, hagyományom. Mind annyira más, mint ami itt van, és jó gyűjteni ezeket az élményeket. A környező országok közül legalább egyszer voltam már Ausztriában, Szlovákiában és Romániában. Egy családi látogatás keretében láthattam Anglia egy kicsiny részét, és rendszeres síelő révén voltam már olasz, osztrák, lengyel és erdélyi hegycsúcsokon. De ha utazás, akkor nem csak külföldről beszélek. Rengeteg gyönyörű hely van határon belül is. Nyaralás alkalmával szoktunk túrázni, így már többször megjártam a Mátra és a Bükk tetejét, valamint ha tehetjük várakat, kastélyokat látogatunk, néha pedig sportosan töltjük az időt. Pár éve körbetekertük a Balatont, előtte pedig évekig mindig elmentünk a Tisza tóhoz egy hétvégére, hogy biciklivel körbejárjuk, és kempingezzünk egyet. Az utóbbi időben próbálok kicsit fotós szemmel tekinteni a dolgokra, hogy minél több mozzanatot tudjak lencsevégre kapni. Remélem még jó, sok helyre eljutok!

[7.] Kutyák
A tavalyi év eléggé tragikus volt kutyák szempontjából, és egy későbbi cikkben le is írom az élményeimet, és a tapasztalataimat, de most nagyon hiányzik egy eb az életünkből. Alig várom, hogy jobb idő legyen, és jöhessen az új jövevény. Már elkezdtem egy könyvet, ami kölyökkutyák neveléséről szól, és egyre jobban afelé húzok, hogy legyen egy nagytesó, hogy az elválasztás után ne legyen annyira egyedül a pici. De még addig sok víz lefolyik a Dunán.
A.H.

4 megjegyzés:

  1. 'hoy!

    Juj, a szorgalom nekem se ártana. XD
    Jó neked, hogy szereted a németet, irigyellek, én masodikos alsós korom óta azt tanulom, de még mindig utálom. XD Nekem a norvég a vágyam meg a japán. :3 Mondjuk utóbbiból legalább az írás megy, máramennyire. XD
    De jó, hogy tudsz bicajozni, nekem ahhoz sose volt egyensúlyom pedig apum hogy kínlódott, hogy megtanítson. XD De érdekes módon görkorizni imádok meg jégkorizni, de a saját lábamba mindig jobban bíztam, mint a kerekekben. XDD
    Nekem mindig hatalmas álmom volt hegedülni, de szerintem most már késő lenne elkezdeni, más részről pedig túl kicsi a kezem ezekhez, mondjuk elvileg nyúlnak a sok gyakorlástól, de azt hiszem ez a hajó elúszott. XD

    Érdekes volt olvasni a kívánságaidat, remélem sikerül őket megvalósítani. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. :)

      Ne, már! Tök jó a német. Bár lehet én is torkig lennék vele, ha több mint tíz éve tanulnám. A japánhoz meg sok sikert, nekem nem lenne energiám egy teljesen új írásmódot megtanulni.

      Mindig megdöbbenek, hogy vannak olyanok, akik nem tudnak biciklizni. Nekem annyira alap, hogy furcsa lenne, ha nem tudnék, pedig velem is szenvedtek az elején, mert kis beszari voltam. xD A korcsolyát én is szeretem, de a görkorimnak szétmentek a kerekei, és még nem találtam pót alkatrészt.

      A zenélést pedig teljes mértékben támogatom. Szerintem nem késő elkezdeni hegedülni. A dédimtől örököltünk egy hegedűt, de szegény még a tokjában várja a csodát, hogy valaki behangolja. Ha pedig szeretnél hegedűn játszani, ne habozz, próbáld ki, hogy tényleg tetszik-e. És ha igen, csapj a húrok közé. :D A YouTube tele van jobbnál jobb videókkal, és nem kell tanárra költened. Én is így tanultam meg gitározni.

      Köszönöm, én is remélem, hogy párat meg tudok valósítani közülük. :)

      Törlés
  2. Szia!^^
    Nagyon tetszik, ahogy megoldottad a kihívást, szeretném én is kitölteni a saját blogomon, ha nem probléma :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. :)

      Köszönöm. És természetesen nem probléma. Kíváncsian várom a válaszaid. ^^

      Törlés