2019. január 22., kedd

10 day of you challange


∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞
Három film

[1.] Szuperhős-akció
Szinte mindenevőnek mondom magam filmek terén, de valahogy megmagyarázhatatlan vágyat és rajongást érzek szexis, izmos istenek és szuperhősök iránt. Egy kritikusnak objektívnek kell lennie, ha filmekről van szó, de én kendőzetlen elfogultsággal tekintek minden Marvel és DC filmre. Nem teszek különbséget a két univerzum között, nem rivalizálok, hogy melyik a jobb. Mind a kettőt úgy imádom, mintha a gyerekem lenne. Sajnos az eredeti képregényeket nem olvastam, viszont egyszer szeretnék eljutni az elejétől a végéig, hogy összehasonlíthassam a filmekkel. A filmeket többször is láttam, és akármikor újra tudnám nézni. Most azt tervezem, hogy történeti sorrendben nézem meg őket, hogy elüssem az időt, míg várakozom a 2019-es folytatásokra.

[2.] Mese
Én klasszikus Disney meséken nőttem fel, és egytől egyig imádtam mindet, de most nem ezekről, hanem a modernebb animált mesékről szeretnék beszélni. Noha lehet, hogy gyerekeknek lett eredetileg készítve, de rengeteg olyan poén, kétértelmű mondat, kijelentések mögötti valódi értelem és társadalomkritika is van bennük, amit csak egy gyereknél idősebb érthet meg. Személyes kedvenceim közé tartozik a Zootropolisz, Énekelj!, Rock csont, Ferdinánd, Agymanók, Apróláb és persze még sok más. 2019-re sok jó mese van kiírva és alig várom, hogy megnézhessem őket, amik nem más mint az Így neveld a sárkányos 3, A kis kedvencek titkos élete 2, Jégvarázs 2. 

[3.] Elgondolkodtató-megindító
Biztos mindenki látott már olyan filmet, amit feszült figyelemmel nézett végig, aztán mikor vége lett döbbent tekintettel, kiüresedett aggyal, mozdulatlanul nézte a stáblistát, és csak az a kérdés forgott a fejében, hogy Micsoda??. Szeretem az ilyen filmeket, mert megmozgatja az agyam, és napokig kattogok rajta, hogy most mi történt és hogyan. A másik kedvencem, ami még szintén ez a kategória, amikor valaki a semmiből emelkedik fel, vagy valaki húzza a jobb élet felé. Ide általában a sportos filmek tartoznak, amikor egy rossz körülmények között élő srácból remek kosaras, vagy amerikai futballos lesz. Jók az ilyen filmek, mert te is elhiszed, hogy képes vagy bármire. Az egyik ilyen film az Időhurok, a másik meg A szív bajnokai. Az Időhurok annyira mindfuck, hogy garantáltan nem tudod felfogni. Ezek mellett ajánlanék még egy filmet, a Fedezd fel Forrestert!. Ez közel sem annyira agykifolyós, viszont sok mindenre megtanít. 
A.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése